Info 

De Navigator Wetgeving Leefmilieu, Natuur en Energie zag op 21/02/2008 voor het eerst het levenslicht. Dit project bouwt verder op de sinds 1998 gelanceerde succesvolle Vlaamse Navigator Milieuwetgeving. 

 

Zowel inhoudelijk als technisch werden een aantal verbeteringen doorgevoerd. In de eerste plaats wil de Navigator Wetgeving Leefmilieu, Natuur en Energie alle wetgeving binnen deze domeinen ontsluiten. Vandaar de ondertitel van de website "Alle Leefmilieu- , Natuur-, en Energiewetgeving op één plaats". Naast Vlaamse wetgeving vind je er eveneens internationale wetgeving die rechtstreeks of onrechtstreeks van toepassing is in Vlaanderen.

 

Echt vernieuwend op dit vlak is de mogelijkheid om te reizen in de tijd. Ben je op zoek naar een bepaald artikel van enkele jaren geleden? Géén probleem voor de Navigator. Via de module 'Kalender' loodst de Navigator je vlekkeloos naar het toen van kracht zijnde artikel. Daarenboven zorgt de module 'Extra info' ervoor dat je onmiddellijk de wijzigingstekst kan raadplegen. Ruime aandacht schenkt dit juridische informatiesysteem aan gebruiksvriendelijkheid. Kort samengevat omvat dit een gebruiksvriendelijke afdruk, een performante zoekfunctie en de mogelijkheid om je eigen wetboek samen te stellen via de module 'My Navigator'.

 

Bijzondere aandacht ook voor het 'English' deel. Momenteel is de lijst van vertaalde wetteksten nog erg beperkt, maar in de toekomst is het zeker onze bedoeling om dit deel verder uit te bouwen. Graag ook nog even geduld voor de indexen 'Juridisch' en 'Rubrieken'.

 

Puur technisch biedt de Navigator je de mogelijkheid om via webservices de data te integreren binnen andere IT-toepassingen. Voor meer info over dit item kan je bij ons terecht via het mailadres navigator@vito.be.

 

Kortom, in opdracht van het Departement Omgeving, tracht VITO je een gebruiksvriendelijk instrument aan te bieden dat je in staat stelt om op een efficiënte wijze wetteksten on-line te consulteren.

 

Heb je vragen of suggesties, aarzel niet stuur je opmerkingen door naar navigator@vito.be.